Succescase: digitale transformatie voor vastgoedmakelaar A-Venue

Weinig tot geen websitebezoeken en activiteiten op sociale media die maar weinig opbrengen. Het is voor veel KMO’s een struikelpunt. Ook bij vastgoedkantoor A-Venue liepen ze tegen dezelfde problemen aan. Om hun inkopen (woningen die verkocht moeten worden) en de verkopen van hun panden een boost te geven, kwamen ze bij SharkMedia terecht. Lees verder en ontdek hoe we van hun digitale marketing een (conversie)succes maakten. 

Concreet luidde de vraag van A-Venue in het voorjaar van 2020 als volgt: “We zijn op zoek naar zowel inkopen, als verkopen. Als mensen hun woning willen verkopen, moeten ze daarvoor bij ons terecht kunnen. Omgekeerd moeten kopers óók hun weg naar ons vinden.” Challenge accepted. 

Websiteoptimalisaties

Trage website, slechte business

Beginnen doen we bij het begin. Wil je digitale campagnes opstarten, dan kijk je eerst naar de functionaliteit en de effectiviteit van de website. In het geval van A-Venue zagen we een typische struggle bij vastgoedmakelaars en immokantoren: doordat de site ook gebruikt werd om alle informatie omtrent panden te verzamelen, was de website te zwaar geworden. Dat leidde tot een trage laadtijd. 

Een te trage website schrikt bezoekers af. Uit onderzoek is gebleken dat mensen al afhaken als ze langer dan drie seconden moeten wachten op het laden van een pagina. De ideale laadtijd ligt vandaag op minder dan een seconde. Het moet dus snel gaan.  

Voorbouw website

Door de grote hoeveelheid aan informatie op de site, was komaf maken met de huidige website voor A-Venue geen optie. Daarom bouwden we een ‘voorbouw website’. Dat is een lichtere versie waarop alle nodige informatie staat, die gekoppeld wordt aan de bestaande website. Het gevolg: de website is lichter, werkt dus sneller en converteert ook beter.

En dat zien we aan de resultaten: vandaag haalt A-Venue maandelijks gemiddeld tot 12.000 websitebezoekers. Dat is niet alleen te danken aan de nieuwe ‘surface’ van de website, maar ook aan de verschillende campagnes die het doelpubliek succesvol naar de website leiden. 

Soorten campagnes

Een website die goed werkt is één ding, je doelpubliek ernaartoe leiden is een ander. A-Venue heeft twee grote doelgroepen: zij die hun woning willen verkopen en zij die een woning willen kopen. Die verschillende doelgroepen bereiken, doen we dan ook via verschillende campagnes.  

Salesfunnel voor social mediacampagnes

Om campagnes om te zetten naar conversies, hanteren we een salesfunnel. Afhankelijk van waar de potentiële koper of verkoper zich binnen de funnel bevindt, krijgt hij of zij andere campagnes te zien. Heeft het doelpubliek nog geen kennis met je services gemaakt, dan zal hij of zij getarget worden door een awareness campagne. Is dat wel al het geval, dan leidt je je doelpubliek naar je website voor meer informatie. Hier hebben we te maken met een verkeercampagne.

Heeft je target reeds interesse in je dienst of product getoond door bijvoorbeeld op de social ad te klikken of door je website te bezoeken, zet dan een leadcampagne op. Deze laatste zet in vele gevallen ook om tot conversies of verkopen.  

Awareness campagnes

‘Awareness’ betekent letterlijk ‘bewustzijn’. Een awareness campagne wordt doorgaans gebruikt om mensen kennis te doen maken met het product of dienst dat je verkoopt.  

Verkeercampagnes

Verkeercampagnes of bereikcampagnes hebben als doel om het bereik van je website te vergroten. Concreet sporen de (social) campagnes aan om door te surfen naar de website om daar meer informatie in te winnen over jouw boodschap.  

Leadcampagnes

Leadcampagnes zijn advertenties die als doel hebben om zoveel mogelijk (warme) leads te verzamelen voor de adverteerder. Het hoofddoel hier is ocontactgegevens te verzamelen zodat het salesteam rechtstreeks contact met de geïnteresseerden kan opnemen.

Resultaten voor A-Venue

Voor A-Venue zetten we de afgelopen maanden meerdere soorten campagnes op. Enkele concrete voorbeelden daarvoor zijn leadcampagnes om verkopers van panden aan te sporen om dat via A-Venue te doen. Daarnaast werden er ook leadcampagnes opgezet om panden in the picture te zetten en te verkopen. Dat leverde de volgende resultaten op: 

Resultaten A-Venue

Let wel op! Een warme lead die voortkomt uit een digitale campagne moet nog steeds gepamperd worden. Het is dus van belang dat je salesteam de touwtjes in handen neemt en de koper of verkoper over de streep trekt. Iets wat de vastgoedmakelaars van A-Venue goed begrepen hadden. Zij vatten bij elke nieuwe lead de koe bij de hoorns en haalden zo mooie projecten binnen.

Over vastgoedkantoor A-Venue

A-Venue werd opgestart in 2006 en groeide intussen uit tot een team van gedreven, gepassioneerde en professionele vastgoedmakelaars. Dankzij hun in-huis juridische, bouwtechnische en commerciële kennis onderscheiden ze zich van concullega’s op de markt.  

In het voorjaar van 2020 spraken ze SharkMedia aan om hen te ondersteunen op marketinggebied, en dan voornamelijk met social media, mediacampagnes en hun website. Intussen hebben ze maandelijks 12.000 websitebezoekers en haalden ze dankzij de digitale campagnes van SharkMedia al meer dan 210 warme leads binnen, en dat op nog geen jaar tijd. 

“Voor ons waren de doorgedreven kennis in de vastgoedsector en de situering in de regio twee doorslaggevende factoren om met SharkMedia in zee te gaan. In eerste instantie waren we op zoek naar een partner die ons kon adviseren op vlak van digitale marketing, en dan voornamelijk kon helpen met social media en onze website”

"Dankzij de aanpassingen aan onze website en dankzij de digitale marketingcampagnes die SharkMedia de afgelopen maanden opzette, zagen we het aantal Facebookvolgers en websitebezoekers beduidend de hoogte ingaan en ontvangen we geregeld erg interessante leads. Daarnaast is ook ons organisch bereik vergroot.”

“Niet alleen zijn we tevreden met de behaalde resultaten. Ook de hands-on mentaliteit, de bereikbaarheid en de evaluatiemomenten mét feedback zorgen voor een uitstekende service.”
Tina Vranckx
Office Manager A-Venue

Case A-Venue in een notendop

  • Een lichtere website koppelen aan de bestaande zodat er meer conversie gegenereerd kan worden 
  • SEO-optimalisaties 
  • Google Advertenties 
  • Leadcampagnes voor het genereren van inkopen
  • Leadcampagnes voor het verkopen van panden 
  • Verkeercampagnes 
  • Organische groei 

Graag meer info over hoe wij en A-Venue dit voor elkaar gekregen hebben?

Wij staan altijd klaar om elke vraag of interesse zo snel mogelijk te beantwoorden!