Meridio

leadgeneratie voor een nicheproduct: DE SLIMME THUISBATTERIJ

Een nog (relatief) nieuw product op de markt zetten, en dat onder een gloednieuwe naam. Afgelopen zomer kreeg SharkMedia de opdracht om Meridio, een startup dat slimme thuisbatterijen produceert, installeert en opvolgt, te helpen bij hun verkoop. Hun missie? Gezinnen doen besparen op je elektriciteitsfactuur. Onze missie voor deze opdracht? Meridio’s verkoop door middel van de juiste leadgeneratie boosten. En met een kost per lead van 11,08 euro slaagden we daar glansrijk in. We lichten toe! 

Leadgeneratie met Facebook en Google

Na overleg met Meridio, waarbij KPI’s en doelstellingen in kaart gebracht werden, ging SharkMedia aan de slag met een aanpak op maat. Daaruit werd duidelijk dat de snelheid waaraan de startup uit de startblokken moest schieten, een awarenesscampagne niet toeliet. Om die reden kozen we voor een straight-forward leadgeneratiecampagne op zowel Facebook, als Google. Een aanpak die dankzij een slimme uiteenzetting en continue opvolging, maar ook met dank aan de stijgende energieprijzen, al snel zijn vruchten afwierp.

Gebrek aan content voor digitale partners

Omdat Meridio zich nog in een prille startup-fase bevond, had het nog maar weinig content beschikbaar om mee te communiceren, noch te adverteren. Gezien visuele content een prominente rol in (digitale) advertenties speelt, kreeg SharkMedia een ‘GO’ op het creëren van het nodige beeldmateriaal, dat bijgevolg ook werd gebruikt in alle advertenties. Een bijkomende opdracht dus, die we maar al te graag uitvoerden voor onze partner. 

KPI's glansrijk behaald

In totaal kwamen er op drie maanden tijd meer dan 400 leads (Facebook én Google) binnen, waarvan sommige al meer overtuigd van het product waren dan anderen. 30 van de binnengekomen leads werden door het Meridio salesteam ook effectief tot verkopen omgezet. Met een ratio van 13 leads per verkoop, wat resulteerde in een kost per lead van 11,08 euro, kunnen we dus van een mooie campagne spreken, die perfect binnen het budget paste.

Meridio_FB

Leadopvolging door in-house salesteam

Positieve resultaten halen met leadgeneratie is één ding, die leads ook effectief omzetten tot conversies of kopers, is een ander paar mouwen. Het werk van een digitale campagne eindigt bij de aanlevering van de geschikte leads voor jouw product of dienst. Maar in de meeste gevallen hebben die leads nog een extra duwtje in de rug nodig, iets wat enkel en alleen door het eigen salesteam kan worden opgevolgd.

Een opdracht waar Meridio ook zelf glansrijk in geslaagd is. Bij elke binnenkomende lead vatten ze de koe bij de hoorns: ze contacteerden alle potentiële kopers die binnenkwamen via de opgezette Facebook- en Googlecampagnes, gaven toelichting en haalden meer 30 officiële verkopen binnen.

Persoonlijke approach

“In de zoektocht naar een partner die onze digitale marketing zou kunnen verzorgen, hadden we een vereiste: we wilden voor een persoonlijke aanpak gaan, met een niet al te grote partij die een zekere affiniteit kon tonen met ons product. Via KBC Start It kwamen we met SharkMedia in contact, dat al relevante ervaring had binnen de sector van de zonne-energie. Hun straight-forward en persoonlijke aanpak waren voor ons doorslaggevend,” vertelt Meridio.

“Dankzij KBC Start-It kwamen we in contact met SharkMedia. Hun ervaring binnen de sector van de zonne-energie, alsook hun open en eerlijke manier van aanpak waren voor ons doorslaggevend om met hen samenwerken. Die samenwerking is ook een succes gebleken: op enkele maanden tijd verkochten we dankzij de laadcampagnes meer dan 30 thuisbatterijen. Een resultaat waar we als startup alleen maar fier op kunnen zijn.”
Het Meridio team

Graag meer info over hoe wij en Meridio dit voor elkaar gekregen hebben?

Kom te weten hoe wij voor groei kunnen zorgen in uw bedrijf!