Welke elementen heeft jouw website nodig

Welke elementen heeft jouw website nodig?

Een goede, betrouwbare website is een absolute must voor zo goed als elk bedrijf wat klanten aan zich wil doen binden. Het is belangrijk dat mogelijke klanten snel en makkelijk kunnen zien wie u bent en wat u voor hen zou kunnen betekenen.

Daarom is een overzichtelijke startpagina een enorm belangrijk kenmerk. Klanten moeten meteen zien wie u bent en wat uw kernactiviteit is. Mogelijks is er al een onderscheid in de onderdelen van uw website zichtbaar, zodat ze makkelijk kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Makkelijk en overzichtelijk surfen op een website is van hoogst belang als u klanten op uw site wilt houden.

Een tweede noodzakelijk element is een contactmogelijkheid. Liefst wordt er al op de homepagina een knop hiervoor voorzien. Zo kunnen klanten rechtstreeks bij u terecht met mogelijke vragen of tonen dat ze interesse hebben. Ook is het een mogelijkheid om klanten zich te laten abonneren op een nieuwsbrief. Niet alleen kunt u ze dan periodiek op de hoogte stellen van de nieuwste acties en activiteiten van uw bedrijf, ook is dit een perfecte manier om een klantenbestand te creëren van mensen die al interesse hebben geuit. Wilt u de algemene vragen tot een minimum beperken? Hou de vragen dan goed in de gaten zodat er een duidelijke pagina met ‘Veelgestelde Vragen’ kan worden gecreëerd.

Een onderschat kenmerk van een goede site is een ‘wie zijn we’-onderdeel op uw website. Nieuwsgierige klanten kunnen op deze manier niet alleen meer info krijgen over wat u precies doet, maar ook wie u bent en waarom u uw zaak uitbaat en hebt opgericht. Dit kleine detail kan leiden tot een persoonlijkere ervaring, wat op zijn beurt meer interesse als gevolg kan hebben.

Een laatste, hyperrelevant element is dat uw website simpel en duidelijk moet zijn. Het is niet nodig ‘over the top’-animaties te voorzien of allerlei irrelevante video’s. Dit zal enkel leiden tot meer onduidelijkheid en langere wachttijd, wat de klantenervaring niet ten goede komt. Let ook zeker op dat uw website mobielvriendelijk, zodat deze niet alleen geschikt is voor PC-gebruikers maar ook voor GSM’s en tablets. Mobiel surfen is momenteel verantwoordelijk voor ongeveer de helft van al het internetgebruik en is dus een groep die u absoluut niet mag vergeten.

Bij SharkMedia specialiseren we in leadgeneratie, maar zijn we ook sterk in websites bouwen die voldoen aan al uw eisen én aan de elementen die uit onze ervaring belangrijk blijken. Heeft u hier vragen over of bent u nieuwsgierig naar wat SharkMedia voor u kan doen? Twijfel dan niet om ons een berichtje te sturen.