Is Social Media Marketing iets voor u

Is Social Media Marketing iets voor u?

Sociale media zoals Facebook en Instagram zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Met meer dan een miljard dagelijkse gebruikers is Facebook momenteel de allergrootste. Dit is dan ook het platform waar het meeste wordt besteed aan reclame. Maar waarom is social media marketing nu zo interessant? En kan uw onderneming hier ook gebruik van maken?

Een enorme mogelijke doelgroep

Zo goed als iedereen is aanwezig op Facebook, en de groep die het minste actief was (65-plussers) is aan een enorme opmars bezig. Het is een gratis platform waar mensen in contact kunnen blijven met vrienden en familie, interessante of grappige inhoud zien en delen én blootgesteld worden aan advertenties. Via sociale media is dus iedereen bereikbaar.

Zo specifiek als je zelf maar wilt

Start u een advertentiecampagne op Facebook? Dan kunt u tot in de details selecteren bij wie uw advertentie nu terecht komt. De twee voornaamste zijn leeftijd en locatie, maar het gaat veel verder dan dat: geslacht, interesses, vind-ik-leuks en ga zo maar verder. Het is niet altijd even makkelijk om hier een strategische keuze te maken, iets waar online marketeers zoals SharkMedia gespecialiseerd in zijn.

Wat levert social media marketing nu op?

Een advertentiecampagne kan een aantal verschillende doelen hebben. Meer likes op uw pagina, een nieuw product promoten, klanten op de hoogte stellen dat ze via sociale media contact met u kunnen opnemen of meer bezoekers naar uw eigen website aantrekken? Met een doordacht uitgebouwde campagne is alles mogelijk. Op deze manier kunt u uw online aanwezigheid in de verf zetten, verhogen én zelfs uw online verkoop een duwtje in de rug geven. Dit is van onschatbare waarde in tijden waarin mensen liever achter hun computer of telefoon zitten.

Via sociale mediacampagnes kunnen potentiële klanten dus simpel met u in contact komen. Door ze naar uw website te lokken en daar vragen hun gegevens achter te laten kan dit een belangrijke bron van leadgeneratie zijn.

Als u vragen heeft over de mogelijkheden van sociale media en leadgeneratie, of u bent benieuwd hoe SharkMedia u hiermee kan helpen, twijfel dan niet om een berichtje te sturen!