zoekmachineoptimalisatie

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is dit belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization (in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie) en is een term relevant voor online marketing. Het concept is simpel: hoe beter uw website inhoudt wat klanten zoeken, hoe hoger u in de lijst met zoekresultaten terecht komt. De tegenhanger van SEO is SEA: Search Engine Advertising; hierbij betaalt u zoekmachines om bij bepaalde zoektermen bovenaan te staan.

Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie ?

Er zijn een aantal factoren op basis waarvan zoekmachines als Google hun ranking opmaken, te veel om allemaal in dit artikel op te noemen. Maar de belangrijkste zijn als volgt. Laadsnelheid: duurt het te lang voordat een webpagina wordt geladen? Dan is de kans groot dat bezoekers sneller afhaken. Hier houden zoekmachines rekening mee en kan uw website dus helpen (of juist niet).

Ook de inhoud van de website is relevant. Dekt de titel van de webpagina de lading? Zoekmachines gebruiken ingewikkelde algoritmes om hier een beeld van te vormen, om zo een zo goed mogelijke lijst met resultaten te geven voor elke zoekterm.

Er zijn nog heel wat andere factoren die een rol spelen, zoals het aantal keer dat uw website wordt gelinkt op andere pagina’s en hoe deze is opgebouwd. Voor het beste resultaat laat u uw website bouwen of verbeteren door een online marketingexpert met ervaring in zoekmachineoptimalisatie, zoals SharkMedia.

Waarom is zoekmachineoptimalisatie zo belangrijk?

Heel simpel: een website gebouwd met de beginselen van zoekmachineoptimalisatie in gedachten, zal beter scoren in de zoekresultaten zonder dat u hier voor hoeft te betalen. Een goede positie bij een voor u relevante zoekterm is een enorm voordeel ten opzichte van uw concurrenten. Hoe meer bezoekers uw website aantrekt, hoe meer potentiële klanten, hoe meer verkoop.

De gevolgen van een intelligent gebouwde website worden toch nog vaak onderschat, wat zonde is voor zoveel ondernemers die met relatief weinig moeite en geld toch hun resultaten enorm kunnen verbeteren. Zeker in sectoren waar SEO nog geen vanzelfsprekendheid is kan er een gigantisch concurrentieel voordeel uit worden gehaald.

Heeft u nog vragen over SEO of bent u benieuwd wat SharkMedia voor u zou kunnen beteken? Twijfel dan zeker niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!